Hoe word je gelukkig in je werk?

Nieuws

 

Een organisatie wil zich ontwikkelen, wil groeien. Dat is niet alleen een strategisch vraagstuk. Het gaat vooral over de mensen in je organisatie. Wie voeg je toe aan je team, welke ondersteuning bied je, hoe neem je medewerkers mee in de groei?

Monique Alleleijn is interim HRM-adviseur bij Kwirkey en helpt om de juiste mensen met verschillende disciplines aan te trekken. “In een relatief kleine en kennisintensieve organisatie als Kwirkey draait het om de mensen. Expertisegebieden moeten aansluiten, maar ook persoonlijkheden en ambities moeten bij elkaar passen. Als HRM-adviseur kijk ik vooral naar het werkgeluk: wat zorgt ervoor dat iemand gelukkig is in zijn werk en het beste uit zichzelf kan halen en zo het collectief sterker maakt? Dat geldt voor de huidige medewerkers en voor nieuwe mensen.”

Mooie en betekenisvolle projecten

“Kwirkey is zo’n leuke en dynamische organisatie! Je werkt aan boeiende projecten, je krijgt alle ruimte en vrijheid om je werk in te vullen en je kunt je blijven ontwikkelen in de samenwerking met de andere specialisten.” Het bedrijf groeit, al blijft het in de wereld van ruimtelijke ordening en parkeren een klein bureau. Dat maakt het soms lastig om je als werkgever te onderscheiden of om trainees aan je te binden, vertelt Monique.

Dat geldt voor meer partijen in het werkveld. Kwirkey is nu dan ook, onder aanvoering van Monique, bezig om met andere organisaties een platform op te zetten om talenten te laten ervaren hoe interessant en relevant deze wereld is. “Met elkaar kunnen we studenten en afgestudeerden waardevolle traineeships aanbieden waarbij ze ervaring opdoen op een breed terrein in de ruimtelijke ordening en planontwikkeling. Dat geeft hen de kans om te ontdekken waar hun hart ligt en wij bieden hen alle mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen.”

Verschil in generaties

“Als je jonge mensen wilt binnenhalen, vraagt dat ook iets van je eigen organisatie. Er is een verschil in werkopvatting en behoeften tussen verschillende generaties. De nieuwe generatie, ook wel GenZ genoemd, die nu afstudeert en de arbeidsmarkt betreedt, heeft andere wensen dan de millennials of de generatie daarvoor van vijftigers en zestigers. Je zult dus als organisatie ook de adviseurs moeten aanstellen of opleiden die die nieuwe generatie kan begeleiden. Daar zijn we bij Kwirkey dan ook volop mee bezig.”

Wil je meer weten over de mogelijkheden bij Kwirkey als beginnende of ervaren adviseur? We hebben je veel te bieden! Kijk bij onze vacatures of neem direct contact met ons op.